Dumi

Caravana Filmelor NexT poposeşte la Piatra Neamţ

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Caravana Filmelor NexT poposeşte la Piatra Neamţ

Caravana Filmelor NexT pornește prin țară: 10 orașe și 24 de filme, între 30 iulie și 23 august

Caravana Filmelor NexT se pregătește să împacheteze și anul acesta o parte din Festivalul Internațional de Film NexT într-o mașină, care va cutreiera tara în lung și-n lat, din 30 iulie până pe 23 august. Pentru a sărbători împreună cea de-a zecea ediție a Festivalului Internațional de Film NexT, cinefilii sunt așteptați la picnic în iarbă verde și cinema sub clar de lună în grădini, parcuri, pajiști și alte spații neconvenționale din orașele lor.

Anul acesta, Caravana a pregătit o selecție de 24 de filme scurte și se va opri pentru un picnic urban în 10 orase: Piatra Neamt (30-31 iulie, Strandul Tineretului), Iași (2-3 august, Palas Parc), Vatra Dornei (5-6 august, Parcul Municipal), Cluj-Napoca (8-9 august, Iulius Parc), Brașov (11—12 august, Aleea de sub Tâmpa), Sfântu Gheorghe (13-14 august, Parcul Elisabeta), Sinaia (15-16 august, Parcul Dimitrie Ghica), Timișoara (17-18 august, Parcul Muzeul Banatului), Arad (19-20 august, Parcul Eminescu), Oradea (22-23 august, Parcul Cetății Oradea) si propune în meniul ei cinematografic cele mai bune scurtmetraje ale ultimilor ani.

Producțiile, românești și internaționale, sunt reunite în 4 programe tematice speciale:

NexT Romanian Shorts, Oscar’s Night, Best of NexT si NexT Out in Space. Intrarea este liberă și anul acesta.

Cunoscut deja publicului NexT, programul NexT Romanian Shorts aduce în fata spectatorilor cele mai recente producții românești de scurtmetraj, care au debutat în cadrul NexT, festivalul care și-a propus să descopere voci noi și originale și alături de care mulți cineaști români și-au început cariera cinematografică. Covorul roșu se va întinde pentru Oscar’s Night, cele cinci filme nominalizate anul acesta la Oscarul pentru cel mai bun scurtmetraj de ficțiune. Nu va lipsi câștigătorul de anul acesta, Stutterer, în regia lui Benjamin Claery.

Best of NexT înseamnă un maraton cu cele mai iubite filme premiate de la NexT, iar NexT Out in Space, programul dedicat scurtmetrajelor science-fiction, demonstrează că un film SF nu trebuie să fie lung ca să fie captivant.

Cea de-a treia ediție a evenimentului continuă misiunea Caravanei de a aduce filmele NexT în fața unui public nou, în afara Bucureștiului, în orașe unde posibilitățile de vizionare a filmelor de scurtmetraj sunt reduse, iar alternativele de vizionare a filmelor în aer liber sunt puține sau inexistente.

Urmăriți călătoria Caravanei FIlmelor NexT pe pagina de Fb:

https://www.facebook.com/caravananext

Caravana Filmelor NexT este un proiect organizat de Societatea Culturala NexT

Proiect finanțat din bugetul Municipiului Brasov, de Centrul National al Cinematografiei, Primaria Municipiului Vatra Dornei și Primăria Municipiului Timișoara

Parteneri: Peste Vale, KunSTadt, Palas Mall, Iulius Mall, Directia Județeană pentru Sport si Tineret Covasna, Primaria Sinaia, Primaria Municipiului Arad, Primăria Municipiului Oradea, Shorts TV, Blurry Projection, Ihamac.ro

Parteneri Media: Radio21, Radio România Cultural, Zile și Nopți, Mediafax, Cinemagia, CinemaRx, Sub25.ro, Aarc.ro, Decât O Revistă, Feeder.ro, Business Review, Cineamator, Ce filme văd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *