admin

Lacul Batca Doamnei

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Lacul Batca Doamnei a fost format in anul 1962 prin bararea Bistritei si indiguirea pe partea stanga a unui perimetru din albia majora a acestui rau. Alimentat cu apa din lacul de baraj Izvoru Muntelui-Bicaz, la care se adauga vechiul curs al raului Bistrita, precum si paraul Doamna, lacul reprezinta un important element de protectie al orasului Piatra Neamt.

Cu o lungime de 3,2 km si o suprafata de 235 ha acest lac a devenit in ultimii ani un adevarat paradis pentru pasarile venite de pe culoarul de migratie est carpatic. Datorita conditiilor bune de iernat pe care le ofera lacul, in fiecare iarna la Piatra Neamt putem admira frumusetea numeroaselor specii de pasari care poposesc aici.

De la egreta mare si pana la populatiile de corcodel cu gat negru, corcodel cu gat rosu, ferestras mare, ferestras motat si ferestras mic, aceste populatii de pasari ce ierneaza aici se remarca atat sub aspect calitativ, cat si cantitativ. Ziua stau pe luciul de apa si inoata frecvent la marginea ghetii, iar seara se retrag spre locurile de hranire. Apoi, se deplaseaza pe raul Bistrita, in aval si pe afluentii acesteia: Oantu, Pangaracior, Secu – Vaduri, Cracau, Doamna, Agarcia, putand fi observate si pe lacurile Vaduri si Pangarati.

Zilele de vara sunt mai frumoase daca incerci caiacul, o activitate extrem de relaxanta si potrivita atat copiilor cat si adultilor. Maia Outdoor organizeaza aici tabere pentru copii, concursuri sau evenimente. Atmosfera relaxanta, voie buna si miscare in natura.

Alambic Ăla Mic

Piatra Neamt Waterways Challange editia 2015

Fimul de Piatra Kayak River Party

Yoga în aer liber

Urmeaza-ti pasiunea!

Sursa foto: Maia Outdoor

Sursa info: http://www.viziteazapiatraneamt.ro/obiective-turistice/monumente-istorice/curtea-domneasca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *