admin

Atractii Piatra Neamt

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Situat într-o zonă pe cât de pitorească, pe atât de accesibilă, municipiul Piatra- Neamţ oferă multiple posibilităţi tuturor vizitatorilor săi, fie că aceştia preferă drumeţia, fie că doresc să se „aventureze” cu maşina, la distanţe mai mari.

Excursii scurte, de câteva ore sau de o zi, pot fi făcute pe Cozla sau Pietricica, pe Cernegura, Cârloman şi pe celelalte înălţimi care alcătuiesc cununa muntoasă din jurul oraşului şi dispun de trasee amenajate, care pot fi „abordate” în orice anotimp. Pe lângă faptul că au numerose poieni, izvoare şi pâraie – excelente locuri de popas – toate aceste înălţimi oferă o largă curpindere a panoramei oraşului şi a văii Bistriţa.

La exteriorul centurii montane care limitează punctul de confluenţă al Cuejdiului cu Bistriţa, o densă reţea de văi înguste, încrustate de masa pădurilor de foioase, defineşte o altă zonă de agrement spre care se îndreaptă multe preferinţe pentru petrecerea sfârşitului de săptămână. în ultimii ani, foarte căutată a devenit Valea Almaşului, unde se află Schitul cu acelaşi nume – cu o biserică zidită în 1821 de Lupu Balş şi monahul Rafail – şi unde s-a construit o cabană cu toate dotările necesare.

în toate aceste zone există localităţi rurale mai mari sau mai mici, conectate la reţeaua municipală şi judeţeană de transporturi auto şi care, prin propriile unităţi comerciale şi de turism, pot asigura condiţiile unei permanente afluenţe turistice chiar şi în perioadele de vârf.

Dincolo de această zonă, toate celelalte obiective se situează în aria de cuprindere a principalelor trasee turistice din judeţ, care „iradiază” din municipiul Piatra-Neamţ spre valea Bistriţei, Târgu Neamţ, Roman şi Tazlău-Costişa.

http://www.map2web.cc/map4/index.php?fpnr=291&fdimx=6&fdimy=4&lang=ro&PHPSESSID=efe1cd512eaa3ae377b9e16d6ea8ec54

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *